Burak Sarıkahya'dan "Adsız" şarkılar - Turnusol

Cem Karaca’nın ekibi olan “Cem Karaca’nın Yol Arkadaşları” ile uzun süre stüdyo çalışmalarını sürdüren genç rock sanatçısı Burak Sarıkahya, kendi albümü “ADSIZ”ı tamamladı. Albümün tanıtım konseri 25 Mayıs'ta Hayal Bistro'da yapılacak.

Daha önce çaldıkları "Arka Sokak" grubuyla birlikte BarışaRock'a da katılan Burak Sarıkahya, "Albüm bu ayın sonuna doğru yaygın şekilde piyasada olacak. Tanıtım Konserimiz ise 25 Mayıs Pazartesi akşamı Taksim Hayal Bistro'da yapılacak" dedi. Sarıkahya bu günlerde, albümün yanına bir de klip eklemek için koşuşturuyor.

İsim Cem Karaca'dan...

Bu günlerde piyasaya çıkan “ADSIZ” isimli albümünün heyecanını yaşayan Burak, Cem Karaca’nın ADSIZ isimli parçasından esinlenerek albümüne de bu ismi verdi. Rock tarzında şarkılarla çıkan albümde Zafer Şanlı, Aydın Şeref, Taner Ayan, Nevzat Yılmaz gibi birçok önemli müzisyen Burak Sarıkahya’ya eşlik etti.

Albümdeki şarkıların birinin sözleri, Bülent Aydın'ın Dostlarım adlı şiir kitabından ve 12 Eylül döneminde cezaevinden çok uzaklardaki bir dosta yazılmış bir şiirden alınma. "Özlemi Bilir Misin?" adlı parçanın müziğini de Ekrem Sağanak yapmış. Bunun dışında tüm şarkıların sözü ve bestesi Burak Sarıkahya’ya ait. Albümün çıkış şarkısı olan “Yine Bir Gün Daha” ya önümüzdeki günlerde klip çekilmesi planlanıyor.

"İyi şarkı söylemek için yaşamak lazım"

Beste yapmaya başlamısının Cem Karaca’nın kendisine verdiği öğütle başladığını anlatan Burak Sarıkahya “Yıllar önce parçalarını evde kaydedip götürdüğüm Sevgili Cem Karaca’dan ‘Şimdi herşey tamam ama bunları söylemek için yaşamak lazım’ sözünü işittikten sonra, o dönem kendi yaşadıklarımın sözlere dökülmesiyle böyle bir albüm oluşturdum”diyor.

Albüm hazırlıkları sırasında bir yandan birçok albüm kapağı için fotoğraf çekimi ve dizilerde yönetmen asistanlığı yapan Burak Sarıkahya, Emre Altuğ’un son şarkılarından “Hoşgeldin”in klibini de çekti.

Tanıtım konseri 25 Mayıs'ta...

Burak Sarıkahya ilk albümü "Adsız"ın tanıtım konserini, 25 Mayıs Pazartesi günü, Hayal Bistro'da verecek. Whisky Grubu'nun kurucusu Serdar Çokuslu ile birlikte kendi yapım firmasını da kuran Burak Sarıkahya albümü ve yeni şarkılarıyla oldukça iddialı.

ADSIZ'ın şarkıları:

1- Yine Birgün Daha Söz / Müzik : Burak Sarıkahya